Rajoda S.C.P Carpintería en general
 
parquet de fusta natural i sintètic
parquet de fusta natural i sintètic
parquet de fusta natural i sintètic
parquet de fusta natural i sintètic
parquet de fusta natural i sintètic
parquet de fusta natural i sintètic
block
especialistes en la colocació de parquet portes i revestimients de fusta

Glossari

 
> Fustes
    Pàgina 1
    Pàgina 2
   
> Definicions
    Pàgina 1
    Pàgina 2
AnteriorPàgina anterior
Tipus de fusta

Maple: (De l'anglès maple.) m. Anglicisme per arce.

Mukaly: Fusta utilitzada per a la fabricació a mesura i instal·lació de fusteria i mobles també per a fabricació industrial de fusteria i moble. Transformació de fusta i suro

Noguera: Arbre de la família de les Iuglandàcies, d'uns quinze metres d'altura, amb tronc curt i robust, del qual surten branques gruixudes i vigoroses per a formar una copa gran i arrodonida, fulles punxegudes, dentades, gruixudes i d'olor aromàtic, flors blanquinoses de sexes separats, i per fruit la nou. La seva fusta és dura, homogènia, de color marró vermellós, vetada, permet obtenir un bon poliment, i és molt apreciada en fusteria i ebenisteria, les fulles s'usen en medicina com astringent i contra les escròfules.

Pi: Arbre de la família de les Abietàcies, amb les flors masculines i femenines separades en diferents branques. Té per fruit la pinya, i per llavor el pinyó. El seu tronc, elevat i recte, conté trementina; les fulles, molt estretes, punxegudes i punxents, persisteixen durant l'hivern i estan reunides per la base. De les moltes espècies que es coneixen, solament sis es poden trobar a la natura a Espanya, totes amb les fulles reunides de dues en dues.

Roure: Arbre de la família de les Fagàcies, que té comunament de 15 a 20 m d'altura i arriba de vegades fins a 40, amb tronc gruixut i grans branques tortuoses, fulles perennes, i de marge lobulat, flors de color verd groguenc, i per fruit glans pedunculats, amargants. La seva fusta és dura, compacta, de color marró groguenc i molt apreciada per a construccions.

Sapel·li: Gènere d'arbres de la família dels meliàcies (Entandrophragma sp), de més de 30 m d'altura i de més de 1 m de diàmetre de tronc, la fusta del tipus caoba, és molt utilitzada en fusteria i ebenisteria.

Teca: Arbre de la família de les Verbenàcies, de les Índies Orientals, corpulento, de fulles oposades, grans, gairebé rodones, senceres i aspres per damunt. Té flors blanquinoses en panotxes terminals, i drupes globoses i suroses, que contenen una nou duríssima amb quatre llavors. La seva fusta és tan dura, elàstica i incorruptible, que s'empra preferentment per a certes construccions navals.

AnteriorPàgina anterior
   
Rajoda, empresa de fusteria i instal·lació de parquet, tarimes de fusta per a interior i exterior, escales i portes, i portes d'armaris. Ens trobarà a Terrassa, però treballem a les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona
block
xhtml vàlid css vàlid Nivell A de Conformitat W3C
Enviar a un amic Imprimir Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Comparteix a Facebook Més llocs
Inici
|
Enviar correu
|
Mapa del web
block
  Rajoda · C / Júpiter 17, Nau 5 · 08223 Terrassa · Barcelona
  Tel: 677 69 85 62 ·/· 663 81 72 45 · a/e: fdgdfhninhdgjgxdffogfjate@jtjgszrajgjlyswodazdr.ctkukescatom
block
degradat